Varför rekondar man en bil och vad står egentligen rekond för. Ordet rekond är väldigt bred. Så för att man ska bli rätt tolkad så är bättre ordval Lackkonservering eller Carnaubavax (utställningsvax). Det är dessa 2 olika alternativ vi har hos oss vad gäller lacken. Och invändigt kallas enklast invändig städ. Vill man ha bilen uppfräschad både invändigt och utvändigt så har vi 2 olika alternativ. Antingen försäljningsrekond eller lackkonservering med invändig städ. Sedan kan man alltid lägga till invändigt om det är fläckar m.m. inne i bilen. Detta  innebär att vi går igenom hela din bil utvändigt och invändigt på en rad punkter och bilen kommer att bli i mycket bra skick. Även här finns 2 alternativ. Du kan göra detta för att du är rädd om din bil, lacken blir tåligare, smuts mm fäster inte så lätt. En “rekond” gör att din bil ser nyare ut och får den där glansen som du bara ser på utställningsbilar.

 

Detta är vad vi gör på din bil (läs mer i detalj på denna länk)

 • Tvättning utvändigt och invändigt på kaross
 • Tvättning hjul utvändigt
 • Borttagning av repor
 • Lackkonservering/Carnaubavax
 • Plastbehandling
 • Hjulhusbehandling (svarta hjulhus)
 • Putsning av rutor invändigt
 • Lackkonservering av rutor utvändigt, utom framrutan
 • Rutbehandling på framrutan(tillval)
 • Vinylglans av däcksidorna

 

Viktiga punkter att tänka på inför “rekond” av din bil

 • Du kan “rekonda” en bil både utvändigt och invändigt och det är det populäraste valet bland våra kunder.
 • En för dålig lack kan inte bli perfekt (dvs din lack har varit med om mycket) , men den kan bli bra mycket bättre.
 • En nyare bil kan med fördel lackkonserveras/Carnaubavax, vilket vi gör ofta.
 • Glöm inte att även din bilruta kan få en speciell rutbehandling vilket innebär att du inte alls behöver använda vindrutetorkare vid regn om du kör över 70 km/h och risken för att bli bländad vid kvällskörning minskas!