HISTORIEN OM BILPEDANTEN

Bilpedanten startades som enskild firma 2006 i april, av mig ägaren, Tobias Nyberg. Då ägde jag en polermaskin, några polermedel och halv låda med verktyg.

Jag hade varit i Göteborg i 2 år och jobbat som bilplåtslagare. Där utvecklades jag och lärde mig väldigt mycket. Men efter dessa 2 år så blev jag tvungen att flytta tillbaka till Växjö igen, då jag inte orkade flytta 6:e gång på 2 år där uppe. Man bodde mer eller mindre i sin resväska.

Så 2005 flyttade jag tillbaka och började jobba som bilplåtlagare på en märkesfirma. Men insåg ganska snabbt att jag började tappa lite utav lärdomen man hade med sig sen innan. Så efter ungefär 6 månader startade jag Bilpedanten. Namnet som min fru tyckte var passande, då hon ville ha det till att jag var sjukligt noga med min bil. Så Bilpedanten fick det bli.

2006 i april tog jag ledigt 1 vecka för att åka iväg och gå utbildning i att rikta bucklor utan lackering. Tanken var då att köra detta på fritiden tills man hade byggt upp ett rykte och kundkrets. Men samma år, i september så blev jag inkallad till chefen, som tyckte min firma var konkurerande verksamhet. Så jag fick valet att lägga ner firman och stanna kvar, eller säga upp mig. Valde direkt att säga upp mig istället. Var för ung för att fega ur.

Men problemet kvarstod, att jag inte hade några jobb till firman. Men lyckades bli inhyrd på ett annat märkesföretag som bilplåtslagare. Och efter 7 månader och vintern var över, så slutade jag.

Nu var det 2007 och våren hade kommit. Lyckades leva på firman hela sommaren och lite in på hösten, sen blev det för kallt i lokalen jag hyrde. Lokalen var delvis oisolerad och gjorde det blev kallt fort när kylan kom utomhus. Men hyran var billig på dessa 100 kvm2, och det var vad jag hade råd med just då.

Så 2007 på senhösten blev man inhyrd på en till firma att sköta bilskadeavdelningen. Så det gjordes till våren 2008 kom, då slutade jag här och började flytten till ny lokal. Fullt isolerad och 200kvm2. Nu inhandlades även en beg. lackbox, så man kunde hjälpa kunderna med mer jobb på deras fordon.

Jobben kom in och det gick över förväntan, så eget färgsystem inhandlades. 2009 på hösten var det dags för flytt åter igen. Hade blivit duktig på att flytta under tiden i Göteborg, så varför bryta trenden när man flyttade ner hit.

Nu flyttade jag till en större lokal, på 265kvm2 och bättre läge. Gamla lackboxen såldes då en helt ny var beställd. Även nytt färgrum beställdes.
Nu startades Bilpedanten AB och en till person anställdes. Och i dessa lokaler var vi i 5 år framåt.

2014 i mars flyttade vi till nya lokaler, där vi är idag. Nu hade vi fjärrvärme och 650kvm2 uppdelat på 3 lokaler. En lacksida, tvätthall och plåt med rekond. På plåt och rekonden är det avdelat för att inte störa varandras avdelningar. På lackeringen monterades 3st nya slipboxar. 2st på 2,30cm höga och 1 på 3,40cm hög. Den höga är till för husvagnar och husbilar. På plåten monterades en Car-o-liner riktbänk 10 ton med alla tillbehör, med tillhörande motståndsvets. På rekond hade vi redan allt så där var det klart.

Och det är där vi står idag 2018.

Mvh Tobias Nyberg

DET ÄR VI SOM TAR HAND OM DIN BIL

Tobias Nyberg

Kim Persson

Sandor och Denver

 • Grundare av Bilpedanten
 • Född 1981
 • Utbildning: 3-årig gymnasieutbildning inom  Karosseri och lackering i Växjö. Sedan anställd som bilplåtslagare och lackerare i 16år tills Bilpedanten startade.
 • Hobbyintresse är min Cheva  El camino 1970, träna, familj och crosskörning.
 • Född 1987
 • Jobbat hos Bilpedanten sedan 2011 som bilrekondare.
 • Även utbildad plastreperatör hos Bilplastteknik.
 • På min fritid är det familjen,  bilar och fiske som är mitt stora intresse
 • Säkerhetsansvariga
 • Ålder 8 och 6år
 • Intresse är när kunder kommer in till kontoret och vill gosa.
 • Vi tar gärna emot mutor,  helst tuggben!

UTFÖRDA PEDANTJOBB !

Ett otroligt bra jobb med min gamla SAAB, stort tack Tobias !
Ola Karlsson, SAAB 93 - 2005 Rekond
Min framskärm blev som ny, mkt bra jobb.
Nils Karlberg, Volvo V70 - LAGNING AV BUCKLA

Bilpedanten i Alvesta 0472-44101

Better Call Bilpedanten !

KONTAKTA OSS